Compania românească cu 25 de ani de activitate, Etanșări Grafex a devenit membră a prestigioasei organizații European Sealing Association (E.S.A.). Această organizație, care reprezintă elita industriei de garnituri și produse de etanșare din Europa, pune accentul pe siguranță, eficiență energetică și protecția mediului, fiind concentrată pe elaborarea de standarde adecvate, elaborarea unei legislații relevante și dezvoltarea tehnologiei de etanșare. Etanșări Grafex este singura companie din România cu acest statut.

„Suntem onorați de faptul că am primit această confimare a excelenței pe care o avem mereu ca obiectiv în munca noastră. Ne-am dedicat întotdeauna eforturile pentru a aduce cea mai bună calitate clienților noștri prin calitatea garniturilor și produselor de etanșare furnizate. În paralel am dezvoltat noi tehnologii care ne-au permis, încă de acum 5 ani, să includem în procesele noastre transformarea digitală și realitatea augmentată”, spune Rodica Lazăr, CEO Etanșări Grafex.

Domeniul etanșărilor este unul de maximă importanță raportat la rolul pe care garniturile îl joacă în cadrul unui echipament industrial din industrii precum cea energetică, chimică, nucleară, de petrol și gaze, producție industrială, dar și din industria alimentară și construcții. Actualii clienți apreciază cel mai mult promptitudinea, calitatea și profesionalismul echipei Grafex.

În întreg procesul de fabricație Grafex utilizează materiale care sunt 100% ecologice: grafitul expandat, polimeri PTFE, fibre minerale, sintetice, organice. Politica de sustenabilitate implementată de companie are ca direcții principale diminuarea cantității de CO2 eliminată în atmosferă, precum și respectarea celor mai stricte normative în domeniul protecției mediului.

Etanșări Grafex este o afacere de familie înființată în anul 1996 și care a ajuns în 2021 la o cifră de afaceri de peste 2 milioane euro și mai mult de 60 de angajați. Calitatea produselor fabricate și suportul tehnic prompt și profesionist au făcut ca Etanșări Grafex să devină principalul furnizor pentru rafinăriile din România, dar și pentru mari companii la nivel internațional.

Ultimii doi ani nu au fost ușori, dar avem experiența necesară pentru a identifica cele mai bune soluții la solicitările clienților noștri. În anul 2022 vrem să dezvoltăm exportul și să continuăm să investim în expertiza tehnică a colegilor noștri. Încercăm pe cât se poate de mult să utilizăm tehnologie de ultimă generație pentru eficientizarea procesului de producție și ne concentrăm pe sustenabilitate și eficiență energetică”, adaugă Rodica Lazăr, CEO Etanșări Grafex.